Fryslân DOK - Itensiede foar goud

29 jan 2015 - 14:36

Fryslân DOK op zondag 8 februari 2015

Twee jaar lang is hij bezig met de voorbereidingen voor een wedstrijd van amper zes uren. Jan Smink, topkok uit Wolvega. Zijn doel: met Lars Aukema uit Joure een topprestatie neerzetten op de Bocuse d’Or, het wereldkampioenschap koken in Lyon.

Smink zette er alles voor aan de kant. Zijn geplande huwelijk met zijn vriendin Anne Jonkers werd uitgesteld en hij stapte op als chefkok bij Kookstudio Kwartier-Noord. Bijna obsessief was hij bezig met de voorbereidingen voor de wedstrijd. Een schrijfblok naast zijn bed voor goede ideeën en alle vrije tijd gebruiken om zaken te verbeteren.

Omrop Fryslân volgde team Nederland in de laatste maanden voor de wedstrijd. Een team van Friezen, in de laatste maanden vol dramatiek. Want Lars Aukema werd uitgeschakeld nadat er een oven op zijn hand viel. Een documentaire van Hayo Bootsma en cameraman Dirk Hofstede.

Fryslân DOK: Itensiede foar goud (Koken voor goud)
Zondag 8 februari om 17:00 uur en daarna vanaf 18:10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 7 februari om 15:40 uur en zondag 8 februari om 12.25 oere op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(advertinsje)