Fryslân DOK - Irolt

27 okt 2015 - 16:12

Fryslân DOK op zondag 8 november

Het album ‘De Gudrun Sêge’ van de Friese groep Irolt was een revolutie voor de Friese folkmuziek. De groep bereikte een legendarische status. Irolt, met frontman Nanne Kalma en zangeres Inez Timmer, hield in 1987 op te bestaan. Ze maakten in totaal zeven platen. Maar dit jaar zijn zij even terug met een serie reünie concerten.

De muziek van Irolt ligt goed in het gehoor, maar is vaak complex door de aardse en literaire teksten. De instrumentatie van de muziek is altijd akoestisch. Omdat het dit jaar veertig jaar geleden is dat het album ‘De Grudrun Sêge’ uitkwam heeft Irolt besloten een serie reünie concerten te geven. Zeven muzikanten zingen en spelen met een bezieling alsof er geen tijd voorbij is gegaan. Een feest van herkenning of een nieuwe ontmoeting met zeven kanonnen van de Friese folk.

Het publiek in de tent van het Skimerjûnfestival in Nij Beets kan alle oude nummers meezingen. Maar Irolt komt ook met twee nieuwe nummers. Voor een van die nummers, ‘Ik wit it noch’, is er speciale aandacht in deze Fryslân DOK. En van het nummer ‘De Bûzehappert’ komt binnenkort een cover uit van Plunder, een band van de Leeuwarder popacademie.

Fryslân DOK: Irolt
Zondag 8 november om 17.00 uur en daarna vanaf 18.10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 7 november om 15.40 uur en zondag 8 november om 12.25 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(advertinsje)