Fryslân DOK - Holwert oan See

08 sep 2015 - 13:32

Fryslân DOK op zondag 20 september

Holwerd: de plek waar je langskomt onderweg naar Ameland. Maar het dorp zelf is een vergeten krimpdorpje met een oud, verwaarloosd en verlaten centrum. De inwoners willen dat veranderen. Zo ontstond de werkgroep Holwerd aan Zee: vier ambitieuze en enthousiaste mensen die inzetten op leefbaarheid, omzet en banen in Holwerd.

Om dat te bereiken moet er een doorgang in de zeedijk komen om het dorp weer met de Waddenzee te verbinden. Holwerd wordt dan een toeristische watersportplaats waar je over het Wad met de boot kunt komen, met aansluiting op de Holwerder vaart. Toeristen gaan niet meer alleen naar Ameland maar blijven ook in Holwerd. De plannen moeten een grote economische stimulans geven aan de krimpregio Noordoost-Friesland.

Iedereen is enthousiast, maar de vraag blijft of het allemaal door kan gaan. Want de overheden willen eerst aan de studie, voordat ze geld in het project steken. Fryslân DOK doet verslag hoe Holwerd aan Zee de beslissende fase nadert.

Fryslân DOK: Holwert oan See (Holwerd aan Zee)
Zondag 20 september om 17.00 uur en daarna vanaf 18.10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 19 september om 15.40 uur en zondag 20 september om 12.25 uur op NPO2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(advertinsje)