Fryslân DOK - Heit

03 Mei 2016 - 14:12

In een poëtische film verkent Piter Hettinga het niemandsland tussen hem en zijn vader, de overleden blinde dichter Tsjêbbe Hettinga. Piter probeert de verschillende kanten van zijn vader te leren kennen in een zoektocht naar wie zijn vader nu eigenlijk was.

De band die Piter met zijn vader had was niet altijd even goed. Er waren lichte en donkere kanten in de relatie tussen de twee. In de documentaire praat Piter met de vrienden van zijn vader over die verschillende kanten.

De lichte kant van Tsjêbbe wordt volgens zoon Piter bepaald door de visuele, poëtische kracht van zijn vader. Bovendien was zijn vader een dierbaar en karakteristieke verschijning. Daarnaast laat de film ook de donkere kanten van Tsjêbbe zien.

Zoon Piter heeft zich door de afstand tot zijn vader niet goed aan hem kunnen spiegelen. Na het overlijden van zijn vader ziet hij de kans om op zoek te gaan naar antwoorden op vragen waarmee hij achterbleef.

Fryslân DOK: Heit (Vader)

Zondag 15 mei vanaf 17.00 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 14 mei om 15.30 uur en zondag 15 mei om 12.35 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

Image icon Download heit.jpg (22.33 KB)
(Advertentie)