Fryslân DOK - Geel & Blau sit yn myn bloed

09 maaie 2014 - 15:23

Fryslân DOK op zondag 18 mei

Cambuur – Vitesse op 12 april 2014: een belangrijke wedstrijd voor Cambuur. Bij winst kunnen de Leeuwarders ook volgend seizoen weer op het hoogste podium van het betaalde voetbal in Nederland spelen, de eredivisie. Fryslân DOK volgde interim-coach Henk de Jong van Drachten en de fans Chris Paassen en Jan Hollander uit Leeuwarden rondom de wedstrijd Cambuur – Vitesse. De clubkleuren geel en blauw zitten hen in het bloed.

Cambuur verrast dit seizoen vriend en vijand, want op voorhand werd de club met de laagste begroting gezien als één van de degradatiekandidaten voor dit jaar. De club promoveerde vorig seizoen door op de laatste wedstrijddag van de Jupiler League kampioen te worden. Het gevolg was een spontaan volksfeest in Leeuwarden.

De beleving in het stadion valt in heel Nederland op. Tot hoofdcoach Dwight Lodeweges bekend maakt om het volgende seizoen over te stappen naar rivaal SC Heerenveen. Supporters verstoren de training en Lodeweges kiest ervoor om direct op te stappen. Henk de Jong moet de klus afmaken, want Cambuur is nog niet veilig in de eredivisie. Het zal een historische wedstrijd worden tegen de miljoenenploeg van Vitesse uit Arnhem. In een ware thriller wordt het 4-3 voor de Leeuwarders. De ontlading is groot bij zowel de supporters als de clubleiding.

Na de handhaving op het hoogste niveau is de selectie voor het komende jaar de nieuwe uitdaging voor Cambuur-directeur Gerald van den Belt. De huurlingen van PSV, Ajax en Feyenoord verlaten de club en ook andere Cambuur-spelers staan in de belangstelling. Op de achtergrond speelt ook nog de wens om een nieuw stadion te krijgen. Maar waar dat moet komen is nog maar de vraag. Eén ding voor het volgende seizoen is al wel duidelijk: Henk de Jong wordt de nieuwe hoofdtrainer.

Fryslân DOK: Geel & Blau sit yn myn bloed
Zondag 18 mei om 17:00 uur en daarna vanaf 18:10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie.
Ook te zien op zaterdag 17 mei om 10:30 uur en zondag 18 mei om 15:25 uur op Nederland 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876 / 06 14 23 98 34.

(advertinsje)