Fryslân DOK - Gasten tusken eb en floed

17 jan 2017 - 13:54

Fryslân DOK op zondag 29 januari

In de Fryslân DOK ‘Gasten tusken eb en floed’ staat de zoektocht naar het karakter van Vlieland centraal. Documentairemaker Remco de Vries registreerde een jaar lang de natuur en haar gasten op Vlieland. Het landschap en wat daarin leeft staat centraal met als rode draad de gasten die het eiland opzoeken; vogels en mensen.

Als gast hoor je het het eiland vooral te nemen zoals het is. De gewoonten van vogels en mensen op Vlieland geven karakter aan het eiland. Zo zitten vogels op specifieke plaatsen te broeden en hebben ook mensen een eigen plaats waar ze leven. Wat gebeurt er als vogels en mensen elkaar tegenkomen?

Lente, zomer, herfst en winter; alle vier seizoenen komen voorbij. Hoofdrolspelers zijn onder andere de tapuit, de lepelaars en de drieteenstrandloper. Door de volledige documentaire heen zijn de boswachters van Staatsbosbeheer de gids op het Waddeneiland.

Fryslân DOK: Gasten tusken eb en floed (Gasten tussen eb en vloed)
Zondag 29 januari om 17.00 uur en daarna vanaf 18.00 uur ieder uur bij Omrop Fryslân. Ook te zien op zaterdag 28 januari om 15.30 uur en zondag 29 januari om 13.10 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(Advertentie)