Fryslân DOK - Feroarkrêft

16 feb 2016 - 12:48

Er wordt veel gezegd en geschreven over de participatiemaatschappij, maar vaak is niet duidelijk hoe deze werkt. In Fryslân DOK laten Friese gemeenschappen zien hoe ze op eigen kracht duurzaam proberen te worden. Daarvoor volgen we de ontwikkelingen in Pingjum en de dorpen van De Trynwâlden. Die Friese dorpen willen energieneutraal worden.

De documentaire heeft twee invalshoeken: aan de ene kant de maatschappelijke verandering en aan de andere kant de beleving van de ‘gewone burger’. De participatiemaatschappij, waarin ieder zijn bijdrage aan levert en de overheid hoogstens faciliteert, vraagt om een verandering van mentaliteit. En dat verloopt niet altijd even gemakkelijk.

Na een moeizaam proces rondom windenergie zijn in een aantal Friese dorpen en wijken initiatiefgroepen ontstaan die willen overstappen op duurzame energie. Maar hoe moet dat worden georganiseerd? En krijg je iedereen mee in die ambitie? De dorpen in ‘Feroarkrêft’ zijn een jaar lang gevolgd in deze ontwikkelingen.

Fryslân DOK: Feroarkrêft (Veranderkracht)
Zondag 28 februari om 17.00 uur en daarna vanaf 18.10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 27 februari om 15.30 uur en zondag 28 februari om 13.00 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(Advertentie)