Fryslân DOK - Fan opfang nei fangnet, de frijwilligers fan VluchtelingenWerk

26 jan 2016 - 11:02

We zien de beelden elke dag voorbijkomen. Geweld, conflict en dictatuur brengen de wereld op drift. Vluchtelingen komen massaal naar Europa. Ze worden opgevangen en geholpen door organisaties als het Rode Kruis en ook burgers zetten zich in bij de eerste opvang. Kleding wordt gebracht, bedden neergezet.

Maar wat gebeurt er daarna? Wie zijn er om de nieuwe burgers de Nederlandse maatschappij binnen te loodsen? Wie helpt ze met de taal, de juridische zaken en de gewone zaken van het dagelijkse leven? VluchtelingenWerk neemt een groot deel van deze taken op zich. Met vele vrijwilligers zetten zij zich in voor de vluchtelingen.

In deze Fryslân DOK wordt het werk van een aantal vrijwilligers gevolgd. De documentaire ‘Fan opfang nei fangnet, de frijwilligers fan VluchtelingenWerk’ laat zien wat hen beweegt, wat ze betekenen voor de asielzoekers en welke problemen zij tegenkomen in hun werk.

Fryslân DOK: Fan opfang nei fangnet, de frijwilligers fan Vluchtelingenwerk
Zondag 7 februari om 17.00 uur en daarna vanaf 18.10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 6 februari om 15.30 uur en zondag 7 februari om 13.00 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(advertinsje)