Fryslân DOK - Echo's fan it Starteilân

10 Mei 2016 - 09:56

Echo’s fan it Starteilân

Het Starteiland aan het Snekermeer, officieel het Kolmeersland, ligt dicht bij de wal en toch is het een kleine wereld op zichzelf. Het eiland, dat op een veenlaag van twee meter rust, is gemakkelijk te bereiken met de pont.

De plaats in landelijk bekend van de Sneekweek. In de zomer is het er heel druk, met het wedstrijdzeilen en alle feestvierende mensen. Maar wat gebeurt er in de lente, de herfst en de winter? Het eiland heeft elk seizoen zijn groepen expliciete gebruikers.

De vogelaar zoekt in het voorjaar, als het nog rustig is op het eiland, naar nesten. In de herfst gaan de zeilers nog één keer het water op om alles weer op te ruimen: het einde van het seizoen. ‘s Winters is het leeg en verlaten op het Starteiland.

Programmamaker Anja Veenendaal schetst in ‘Echo’s fan it Starteilân’ een diepgaand beeld van de avonturen op het eiland. Zij is daarvoor vier seizoenen op het eiland geweest, met als uitkomst dat elk jaargetijde zijn eigen verhaal heeft.

Fryslân DOK: Echo’s fan it Starteilân (De echo’s van het Starteiland)

Zondag 22 mei vanaf 17.00 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 21 mei om 15.30 uur en zondag 22 mei om 13.05 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(Advertentie)