Fryslân DOK - Dûnsje mei de tiid

23 sep 2015 - 08:29

Fryslân DOK op zondag 4 oktober

‘Dûnsje mei de tiid (Dansen met de tijd)’ is een Fryslân DOK-documentaire over de Jouster klokkenmaker Johan ten Hoeve (1984). Als zoon van de bekende Friese klokkenmaker Jacob ten Hoeve groeide Johan op in de wereld van uurwerken en machines van zijn vader.

Johan volgde de prestigieuze studie ‘Clocks Conservation and Restoration’ aan het Engelse West Dean College. Al tijdens deze studie verraste hij met een replica van een beroemde ‘Tompion clock’ voor The Royal Observatory, dat jaarlijks door ruim 2 miljoen mensen wordt bezocht. Met deze opdracht vestigde Johan zijn naam in de Engelse klokkenwereld. Tegenwoordig werkt hij in zijn werkplaats in Londen aan bijzondere opdrachten van over de hele wereld.

Maar het succes komt niet vanzelf. ‘Dûnsje mei de tiid’ is vooral een portret over de wortels van Johan zijn toewijding. Een verhaal over hoe je alles uit het leven haalt, omdat je de regie daarover zomaar kunt verliezen...

Fryslân DOK: Dûnsje mei de tiid (Dansen met de tijd)
Zondag 4 oktober om 17.00 uur en daarna vanaf 18.10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 3 oktober om 15.40 uur en zondag 4 oktober om 12.25 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(advertinsje)