Fryslân DOK - Dreamen en Twifels

21 maaie 2015 - 13:23

Fryslân DOK op zondag 31 mei

Marike van Dijk (1982) is geboren en getogen in het kleine dorpje Wijckel in de Zuidwesthoek van Fryslân. Met een Olympisch schaatser (Jappie van Dijk) als vader zit het doorzetten in haar bloed. Toen ze elf jaar was, kwam Marike voor het eerst in contact met de saxofoon. Nu, 22 jaar later, leeft ze als professioneel componiste en saxofoniste in New York.

Op zondag 5 april van dit jaar presenteerde ze haar nieuwe cd in het Shapeshifterlab in New York. Met een elfkoppige band heeft ze haar eigen composities opgenomen onder de naam ‘The Stereography Project’. Met haar nieuwe album neemt Marike in de internationale jazzscene een geheel eigen plek in.

In Fryslân DOK volgt programmamaker Halbe Piter Claus het Friese talent in de aanloop naar haar release party in New York. Hoe is het leven als saxofoniste in Amerika en brengen haar dromen ook twijfels met zich mee?

Fryslân DOK: Dreamen en Twifels (Dromen en Twijfels)
Zondag 31 mei om 17.00 uur en daarna vanaf 18.10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 30 mei om 15.35 uur en donderdag 4 juni om 14.15 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(advertinsje)