Fryslân DOK - De Terp

16 okt 2014 - 11:46

Fryslân DOK op zondag 26 oktober en zondag 2 november

De vijftig bewoners van opvang De Terp in Leeuwarden verhuizen naar een splinternieuw onderkomen. Het zijn verslaafden met psychiatrische problemen, niet meer zo jong, met voorheen een zwervend bestaan. In de zorgopvang van Zienn mogen bewoners drugs gebruiken, maar ze moeten zich wel aan de regels van het huis houden. Verdriet en humor liggen hier dicht bij elkaar. Fryslân DOK volgt de bewoners en hun verhuizing in een tweedelige documentaire.

Deel 1
We maken kennis met Nico en Susanne. Nico, die vermoedelijk autistisch is, raakte aan de heroïne en verwaarloosde zichzelf. Jongste bewoner Susanne worstelt met meerdere verslavingen en met een drinkende moeder. Op “mijn moeders moment” dragen ze een zelfgeschreven gedicht voor. En elke week gaan ze naar een boerderij in Stiens om de zinnen te verzetten.

Deel 2
De Indische zanger Freddy is onverwacht overleden. De bewoners nemen in de eetzaal waardig afscheid van hem. Dolf heeft het zwaar, want Freddy was een kameraad van hem. Intussen moet iedereen inpakken voor de verhuizing naar de nieuwe locatie. Voor sommigen is dat een feestje, anderen vinden het moeilijk. De nieuwe kamers vallen goed in de smaak, maar de oude problemen nemen ze mee.

Fryslân DOK: De Terp
Deel 1: Zondag 26 oktober om 17:00 uur en daarna vanaf 18:10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 25 oktober om 10:30 uur en zondag 26 oktober om 15:30 uur op NPO 2.
Deel 2: Zondag 2 november om 17:00 uur en daarna vanaf 18:10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 1 november om 10:30 uur en zondag 2 november om 15:30 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876

(advertinsje)