Fryslân DOK - De grins

04 apr 2017 - 07:22

Fryslân DOK op zondag 16 april

‘De grins’ gaat over tien professionele jonge Friese dansers en veertig amateurdansers van vijftig jaar en ouder. Zij spelen samen in de aangrijpende voorstelling ‘Grenzeloos’. Hierin worden de dilemma’s van de vluchteling voelbaar. Het moment van afscheid nemen van hun dierbaren, de levensgevaarlijke overtocht in een boot tot het aankomen in een land waar men vreemd is.

De dansvoorstelling Grenzeloos is onderdeel van het Europees project Let’s Dance, die jonge dans- en theatermakers wil stimuleren om danstheater te maken met groepen mensen die geen of weinig danservaring hebben. Hun motto is dat iedereen kan dansen, ongeacht de leeftijd, ervaring of achtergrond. Keunstwurk in Leeuwarden is daarin partner met dansers in Bremen, Glasgow en Granada. Het thema fan het project die de dansers uitdragen is migratie.

Een spannend moment in het proces is als vijf vluchtelingen uit Syrië en Eritrea naar de voorstelling komen kijken. Zij kijken ernaar met hun hart en zijn zeer geraakt. In de voorstelling is de taal van de dans aan het woord en vertelt hoe het is om te moeten vluchten.

Fryslân DOK - De grins (de grens):
Zondag 16 april om 17.00 uur en daarna vanaf 18.00 uur ieder uur bij Omrop Fryslân. Ook te zien op zaterdag 15 april om 15.30 uur en zondag 16 april om 13.00 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(Advertentie)