Fryslân DOK - De ferswijde dessa, bern fan Indiëgongers fertelle

29 feb 2016 - 11:45

Meer dan achtduizend Friese soldaten nemen in het tweede deel van de jaren veertig deel aan de politionele acties in Nederlands-Indië. Voor velen van hen zullen het traumatische jaren worden.

Dat is te lezen in ‘Op klompen troch de dessa’ van auteur Hylke Speerstra. De uitgave van het boek zorgt in 2014 voor een golf van reacties, vooral van kinderen van Indiëgangers die in de verhalen van Speerstra hun eigen vader herkennen. Een vader die bovenal zweeg over het verleden in Nederlands-Indië.

In de Fryslân DOK ‘De ferswijde dessa’ gaat Hylke Speerstra op zoek naar de verhalen van kinderen van Indiëgangers. Verhalen die stuk voor stuk duidelijk maken dat het verleden van ruim zeventig jaar terug nog steeds leeft en niet is verwerkt.

Fryslân DOK: Fryslân DOK: De ferswijde dessa (De verzwegen dessa)
Zondag 13 maart vanaf 17.00 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 12 maart om 15.30 uur en zondag 13 maart om 12.55 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(Advertentie)