Fryslân DOK - Alles hat in reden

13 nov 2014 - 12:12

Fryslân DOK op zondag 23 november

Sido Martens uit Leeuwarden is een lone wolf in de muziekwereld. Zijn publiek en recensenten dragen hem op handen, maar toch blijft de publieke doorbraak uit. Zondag 2 november vierde Sido Martens zijn 65ste verjaardag met de presentatie van een nieuwe cd en een jubileumboek. Fryslân DOK volgde de muzikant in de aanloop naar deze release.

Bijna elk jaar brengt Martens een cd uit, vaak met een boekwerkje. Als hij honderd albums verkoopt, vindt hij dat prima. De zalen waar hij optreedt moeten niet te groot zijn. Daar voelt Martens zich goed bij. In tegenstelling tot vroeger, toen hij als gitarist met de folkband Fungus in de jaren '70 erg succesvol was.

Na het succes met Fungus kwam de teleurstelling. Martens belandde in een depressie en raakte ruim tien jaar geen gitaar aan. Daarna koos hij voor zijn eigen, kleinschalige pad. Fryslân DOK probeert in dit portret met de artiest uit te zoeken hoe succes, kwetsbaarheid, angst en eigenzinnigheid met elkaar samenhangen.

Fryslân DOK: Alles hat in reden (Alles heeft een reden)
Zondag 23 november om 17:00 uur en daarna vanaf 18:10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 22 november om 10:30 uur en op zondag 23 november om 15:30 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(advertinsje)