Fryslân DOK - Knokke

01 sep 2015 - 11:39

Fryslân DOK op zondag 13 september

In de Fryslân DOK ‘Knokke’ volgt programmamaker Janko Krist twee kickboksers een aantal maanden lang. Het zijn Tom de Smet (19) uit Leeuwarden en Patrick ‘Peye’ Veenstra (28) uit Zwaagwesteinde. Hun coach Stefan Berkenpas speelt een grote rol in het leven van de beide mannen.

Rechtenstudent Tom is één van de grootste kickbokstalenten van Nederland en dus ook van de wereld, want Nederlanders zijn geweldige kickboksers. Hij combineert zijn studie met de sport. Een technische vechter die het ook in de ring moet hebben van zijn intelligentie.

Patrick brak zijn voet bij een gevecht. Bij hem volgt Janko het revalidatietraject. Mentaal is Patrick oersterk, want de meeste mensen zouden ophouden na zo’n blessure. Ook zetten sponsors hem onder druk: hij moet in een spannend gevecht presteren om zijn carrière te behouden.

De coach van de boksers, Stefan Berkenpas, is misschien wel de beste kickbokscoach van de wereld. Hij heeft een sportschool in Leeuwarden: Mejiro Gym. Grote vechters uit Amerika komen naar Leeuwarden om door hem getraind te worden. Daarnaast vliegt hij de hele wereld over om boksers te begeleiden bij wedstrijden.

Van de documentaire ‘Knokke’ worden twee verschillende versies uitgezonden. Voor 20.00 uur is een milde versie te bekijken die geschikt is voor alle leeftijden. Na 20.00 uur wordt de originele versie uitgezonden.

Fryslân DOK: Knokke (Knokken)
Zondag 13 september om 17.00 uur en daarna vanaf 18.10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 12 september om 15.35 uur en zondag 13 september om 12.25 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(advertinsje)