Fryske muzyk yn Eastenryk

27 aug 2014 - 11:01

Van 1 tot en met 5 september op Omrop Fryslân Televisie

Friese muziek, levensverhalen van reisgenoten en een week lang plezier en vermaak. Dat zijn de kenmerken van het programma ‘Fryske muzyk yn Eastenryk’ (Friese muziek in Oostenrijk). Van 1 tot en met 5 september volgt Omrop Fryslân een bus vol ‘hardcore’ Friese muziekfans, twee zangeressen en vier Friese troubadours op avontuur in Oostenrijk.

De veertig oudere jongeren in de bus reizen hun muziekidolen helemaal achterna naar Westendorf. In dat Oostenrijkse dorp worden de fans ondergedompeld in optredens van Griet Wiersma, Anneke Douma, Gurbe Douwstra, Piter Wilkens, Jaap Louwes en Doede Veeman. En natuurlijk is er ook veel lokaal vermaak. Griet Wiersma: "Van wâldpyk tot klaaiklút, het was een mooi mengelmoesje. Dat het overal vandaan komt en toch zo gezellig bij elkaar is, schitterend!".

‘Fryske Muzyk yn Eastenryk' is van 1 tot en met 5 september vanaf 18:30 uur, ieder uur op Omrop Fryslân Televisie te zien. Kom alvast in de stemming met deze impressie van de muziekreis: https://www.facebook.com/photo.php?v=782166011836244.

Noot voor de redactie:
Foto: Een van de optredens in Oostenrijk (foto, Omrop Fryslân)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jitske de Hoop (Marketing & Communicatie) via mk@omropfryslan.nl of tel. 058 299 7876 / 06 14 23 98 34.

(advertinsje)