Friese verhalen in de nieuwe podcastserie 'Boekekast'

25 sep 2019 - 14:02

Vandaag, op de dag van de moedertaal, lanceren Omrop Fryslân en Boeken fan Fryslân de nieuwe podcastserie 'Boekekast'. Speciaal voor liefhebbers van Friese verhalen. Iedere week komt op zondag een nieuw literair verhaal online. Steeds meer Friezen ontdekken de podcast, daarom breidt Omrop Fryslân het podcast aanbod verder uit. Eerder zijn de SportCast en de PietCast al van start gegaan.

In Boekekast wordt iedere week een ander Fries verhaal als podcast gebracht. Het gaat om verhalen van Friese schrijvers of fragmenten uit actuele romans. Verhalen die in Boekekast voorbij komen zijn onder andere 'De Achttjin' van Aggie van der Meer, 'De trekken fan Troje' van Hein Jaap Hilarides en 'Wurk' van Elske Schotanus. Zondag 29 september wordt gestart met 'Parallaks' van Janneke Spoelstra. De twee partijen willen hiermee de Friese literatuur eens op een andere manier onder de aandacht te brengen.

De keuze om sinds dit jaar meer in te zetten op podcasts bij Omrop Fryslân is een bewuste keuze vertelt eindredacteur Douwe Boersma: "Hieltyd mear Friezen ûntdekke de podcast. It is in prachtich medium om djipper op de saken yn te gean en ús kennis of dy fan oaren te dielen, lykas sport yn de Sportcast of it waar yn de Pietcast. Mar ek foar projekten lykas Boekekast, dat we op radio net samar kwyt kinne. En sa binne der noch tal fan ideeën foar nije podcasts."

Sport en het weer in een podcast
In de SportCast praten sportverslaggevers van Omrop Fryslân mensen bij over een divers aantal sporten, met altijd een Fries randje.

In de PietCast duikt Wim Brons een keer in de maand dieper in het weer met weerman Piet Paulusma. In de podcast hebben Wim en Piet het over meer dan alleen de voorspelling van de komende dagen. Hoe komt Piet aan zijn informatie? Krijgen we ooit nog een Elfstedentocht? allemaal onderwerpen die aan de orde kunnen komen in deze podcast.

Eind 2019 lanceert Omrop Fryslân ook de podcast Bonkerak.

Alle podcasts van Omrop Fryslân zijn te vinden op Omropfryslan.nl/podcast.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)