Friese media belichten Culturele Hoofdstad op nieuw platform

16 nov 2015 - 09:45

De Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad, GPTV en Omrop Fryslân introduceren vandaag een gemeenschappelijk initiatief: ‘Finster op Fryslân’. Een online platform met als rode draad de thema’s en projecten van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018. Met een redactie bestaande uit redacteuren van de deelnemende media aangevuld met professionals uit de culturele wereld. Het doel is te zoeken naar nieuwe mediavormen en ontwikkelingen waar de Friese media de toekomst mee in kunnen.

De redactie is een mix van ervaren journalisten, jonge journalistieke talenten en mensen uit de kunst- en theaterwereld. Zij zijn op zoek naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen, los van bestaande publicaties, uitzendingen en deadlines. Bij het ene project, thema of evenement kan bijvoorbeeld meer ingezet worden op mediavormen zoals een blog of een vlog, terwijl bij een ander onderwerp gekozen wordt voor een artikel of een reportage in combinatie met een live debat. Zo zal er uiteindelijk op de site een verscheidenheid aan multimediale verhalen te zien zijn.

De (Friese) gemeenschap wordt actief betrokken bij Finster op Fryslân. Ook wordt er samengewerkt met de themaleiders en producers van Leeuwarden-Fryslân 2018. De hoofdredacties van de deelnemende Friese media zijn blij met de samenwerking. Zij verwachten met Finster op Fryslân iets te kunnen toevoegen aan wat de Friese media nu al doen.

Kijk voor meer informatie en de eerste verhalen over Culturele Hoofdstad 2018 op: www.finsteropfryslan.frl. Finster op Fryslân wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Piter Zwart, projectleider Finster op Fryslân, Tel.: 058 299 77 99.

(advertinsje)