Friese basisscholen openen LF2018 met lied

23 jan 2018 - 09:57

Een groot aantal scholen in Fryslân doet vrijdag 26 januari mee aan de officiële opening van Leeuwarden-Fryslân 2018. De scholen zingen het lied 'Seis oere thús', filmen dat en zorgen samen voor een online mega kick-off. De opening van LF2018 begint officieel met het lied die de scholen online zetten. Aan het einde van het openingsweekend wordt datzelfde lied weer gezongen maar dan door iedereen die aanwezig is op een van de grote pleinen in Leeuwarden.

Uit alle gemeenten in Fryslân doen scholen mee. Zo doen in de gemeente Leeuwarden onder andere de Oldenije en de Prins Constantijnschool mee. In de Fryske marren zijn De Fluessen en It Haskerfjild deelnemers en in de gemeente Ooststellingwerf doen onder andere De Toekan en Boekhorst mee. Veel andere scholen uit Fryslân nemen ook deel aan dit initiatief.

Scholen hebben allemaal een pakket gekregen om zich voor te bereiden op de kick-off. Op vrijdag 26 januari zingen de scholen 'Seis oere thús', het lied van Nynke Laverman voor LF2018. Scholen maken hier een eigen versie van, filmen dit en delen dat om exact 12.00 uur met #2018begjint. Daarmee vormen de scholen het begin van de officiële opening van LF2018. Scholen kiezen zelf hoe ze het lied delen. Dat kan live via een Facebook video of door dit van te voren al op te nemen en daarna via Facebook te delen.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(Advertentie)