Fossylfrije dagen bij Omrop Fryslân

29 jun 2018 - 09:37

De komende twee weken is heel Fryslân fossielvrij. Dat is het doel van de initiatiefnemers, Fossylfrij Fryslân en de Elfwegentocht. Doen de Friezen massaal mee? Omrop Fryslân volgt de ontwikkelingen in de 'Fossylfrije dagen'. Met reportages over fossielvrije initiatieven, verslaggevers op pad met fossielvrije reizigers en een zeepkistenrace met schoolkinderen. De medewerkers van Omrop Fryslân doen zelf ook mee aan de Fossylfrije dagen.

In het radioprogramma Fryslân fan 'e moarn volgt verslaggever Bauke Deelstra mensen die op een duurzame manier naar hun werk reizen. Bijvoorbeeld met echte paardenkracht of een elektrische step of boot. Hij maakt ook een vlog die 's avonds te zien is in Fryslân Hjoed. In het radioprogramma Weistra op wei doen de verslaggevers 's middags verslag van energie-initiatieven zoals het gebruik van blauwe diesel en een snackbar die volledig fossielvrij wil worden.

Tsjek myn sjipkist
In het schooltelevisieprogramma 'Tsjek myn sjipkist' doen drie scholen uit Fryslân met drie kinderen mee aan een zeepkistenrace. De speciale uitzendingen van Tsjek over dit onderwerp komen niet vanuit een school, maar vanuit een garage. In de serie bouwen kinderen hun eigen zeepkist met elektrische motor. Tsjek myn sjipkist is te vinden op Skoal.tv. De grote finale is op 4 juli in de Elfstedenhal in Leeuwarden. De finale wordt op zondag 10 juli om 17.30 uur uitgezonden op Omrop Fryslân en is ook online te volgen.

Fossielvrije Omroppers
De medewerkers van Omrop Fryslân doen zelf ook mee aan de Fossylfrije dagen. Ze kunnen daarvoor onder andere gebruik maken van elektrische fietsen en een elektrische scooter.

De Fossylfrije dagen bij Omrop Fryslân beginnen op 2 juli.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(Advertentie)