Foarinoar: in nije searje oer frijwilligerswurk

10 nov 2014 - 15:58

Vanaf 17 november te zien bij Omrop Fryslân

Omrop Fryslân zendt vanaf 17 november de serie 'Foarinoar' ('Voor elkaar') uit, over vrijwilligers in onze provincie. Elke dag laat een vrijwilliger zien wat hij of zij doet. Dat kan van alles zijn: een skûtsje besturen, een koor begeleiden, paardrijden met gehandicapten of helpen bij de voedselbank.

Vrijwilligers zijn een belangrijk deel van de 'mienskip' ('samenleving'); dat ook het thema van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 is. Zonder hen is het niet mogelijk om sportclubs of cultureel erfgoed te behouden. Molens bijvoorbeeld worden allemaal gerund door vrijwilligers. Zelfs de meeste musea draaien met behulp van vrijwilligers. Ook in de zorg zijn extra handen welkom.

Naast nuttig is vrijwilligerswerk ook leuk: men komt onder de mensen, leert een heleboel en doet iets voor een ander. Vooral mensen zonder werk of gepensioneerden kunnen zo actief blijven. 'Foarinoar' laat het zien in 30 afleveringen vanuit de hele provincie. De vrijwilligers nemen ons mee naar natuurgebieden, musea, scholen, verzorgingshuizen, een botanische tuin, een asielzoekerscentrum, een kerk en een dorpshuis.

Vanaf 17 november is ‘Foarinoar’ alle werkdagen om 16:55 uur te zien op Omrop Fryslân Televisie.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(advertinsje)