FK Fierljeppen en Fierljepkafee live bij Omrop Fryslân

09 aug 2016 - 15:41

Hoe spannend wordt de strijd dit jaar en zouden er ook nieuwe records worden gesprongen? Op zaterdag 13 augustus binden de fierljeppers weer de strijd met elkaar aan op het Fries Kampioenschap Fierljeppen in Winsum. Omrop Fryslân doet daar uitgebreid verslag van op radio, televisie en online. Op vrijdag 12 augustus kunt u alvast in de stemming komen in het ‘Fierljepkafee’ op Omrop Fryslân Radio, met fierljep-toppers van toen en nu.

Fierljepkafee
Het Fierljepkafee opent om 18.00 uur voor de derde keer haar deuren. In Herberch De Trijesprong in Winsum praten presentator Gerrit de Boer en fierljepspecialist Hendrik Murk Haanstra met tal van gasten. Zo schuift bijvoorbeeld Jan Ykema aan; winnaar van Olympische zilver op de 500 meter schaatsen én jeugdkampioen fierljeppen. Er wordt teruggeblikt op het wonderbaarlijke FK van 1977 met de top drie van toen: Evert Wilstra, Klaas Leijstra en Douwe Bult. En natuurlijk ontbreken ook de huidige toppers niet met topklassers Bart Helmholt, Oane Galama en Nard Brandsma en de top drie bij de dames: Klaske Nauta, Hiske Galama en Marrit van der Wal.

Voor de dames is er nu een splinternieuwe wisselprijs voor de verste sprong van de dag. Burgemeester Johanneke Liemburg vertelt er meer over. De Lucky Daltons zorgen voor de muzikale intermezzo’s. Het Fierljepkafee is van 18.00 tot 20.00 uur live te volgen op de radio, Omropfryslan.nl en via de Omrop-app. Publiek is van harte welkom bij het Fierljepkafee, kom dan voor 17.30 uur.

FK Fierljeppen
Voor de 60e keer wordt er in Winsum gesprongen om de Friese titels fierljeppen. Met vanaf dit jaar dus ook een wisselprijs voor de dames. Verder strijden de meisjes, jongens, junioren en de mannen om de hoogste fierljep-eer van Fryslân. Het FK Fierljeppen is zaterdag 13 augustus rechtstreeks te volgen bij Omrop Fryslân. Vanaf 13.00 uur kijkt Koos Wieling al vooruit op het ‘ljeppen’ en vanaf 13.30 uur is het FK live op de televisie met commentaar van Freark Wijma en Hendrik Murk Haanstra en presentator Gerrit de Boer. De uitzendingen zijn ook te volgen via Omropfryslan.nl en de Omrop-app en de finale ook via Facebook.

Fierljeppen live bij Omrop Fryslân
• Fierljepkafee op vrijdag 12 augustus: van 18.00 tot 20.00 uur op radio, Omropfryslan.nl en de Omrop-app.
• FK Fierljeppen op zaterdag 13 augustus: vanaf 13.30 uur op radio, televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app. De finale is ook op Facebook te volgen.
• Herhaling FK fierljeppen op televisie: zaterdag 13 augustus van 24.00 tot 02.00 uur en zondag 14 augustus van 09.00 tot 11.00 uur.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876.
Foto's: Joris Kalma

(Advertentie)