FK Fierljeppen en Fierljepkafee

04 aug 2015 - 14:59

Live bij Omrop Fryslân

Al sinds 1957 wordt in Winsum het Fries Kampioenschap Fierljeppen gehouden. Op zaterdag 8 augustus is het weer zover. Omrop Fryslân doet uitgebreid verslag van het FK Fierljeppen op radio, televisie, internet en de Omrop-app. Een dag daarvoor, op vrijdag 7 augustus, komen fierljep-toppers van toen en nu aan het woord in het ‘Fierljepkafee’ van Omrop Fryslân.

Fierljepkafee
Het ‘Fierljepkafee’ opent om 18.00 uur voor de tweede keer haar deuren voor de fierljepliefhebbers. In Herberch De Trijesprong, dichtbij de fierljepschansen, worden allerhande fierljeponderwerpen besproken. Toppers van nu, zoals Bart Helmholt, Oane Galama, Thewis Hobma, Klaske Nauta, Hiske Galama en Marrit van der Wal schuiven aan. Maar ook grote namen uit het verleden, zoals Rimmer Abma, Bjinse Wolters, Catharinus Hoekstra, Gerhard Vlieger en Aart de With ontbreken niet. De muziek wordt verzorgd door Piter Wilkens.

FK Fierljeppen
Voor de 59e keer wordt er in Winsum gesprongen om de Friese titels. Met dit jaar voor het eerst ook een meisjesklasse. Verder strijden de jongens, de junioren, de vrouwen en de mannen om de hoogste fierljep-eer van Friesland. De strijd om de titels is zaterdag 8 augustus rechtstreeks te volgen bij Omrop Fryslân vanaf 13.00 uur op de radio en vanaf 14.30 uur op televisie. De uitzendingen zijn ook te volgen via internet en de Omrop-app.

Fierljepkafee op vrijdag 7 augustus:
Van 18.00 tot 20.00 uur op radio, internet en de Omrop-app.

FK Fierljeppen op zaterdag 8 augustus:
Vanaf 13.00 uur op de radio en vanaf 14.30 uur op televisie.
Ook te volgen via internet en de Omrop-app.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876.

(advertinsje)