Finale Sjongfestival foar bern 2016

12 Mei 2016 - 08:50

Vrijdag 20 mei in de Lawei in Drachten

Wie wordt dit jaar de winnaar van het Sjongfestival foar bern? Vrijdag 20 mei komen we dat te weten, want dan wordt voor de tiende keer de grote finale van het Sjongfestival foar bern gehouden. De finale begint om 19.30 uur en wordt gehouden in De Lawei in Drachten. Het Sjongfestival foar bern is een initiatief van Cedin, Afûk, Keunstwurk en Omrop Fryslân.

De deskundige jury van de finale bestaat uit Krijn Jacob Dijkstra (bekend van het duo: ‘Die Twa’), Janneke Brakels (zangeres en geeft zangles) en Rodney Elzer (bekend van ‘The Voice of Holland’ en zangcoach). De finale wordt gepresenteerd door Raynaud Ritsma en Geartsje de Vries. Raynaud is bekend van Tsjek, het schooltelevisieprogramma van Omrop Fryslân. Geartsje is ook bekend van Omrop Fryslân.

In de finale staan 8 basisscholen uit Friesland. Die scholen zijn uit de voorrondes gekomen die afgelopen periode gehouden zijn in Wommels, Burgum en Joure.

De Balsemyn - Eastermar ‘Merke’
It Twaspan - Wijnjewoude ‘Ik ha talint’
Ds. Hasperskoalle - Akkrum ‘Ien en Ien’
De Wyngert - Drachtstercompagnie ‘Keet!’
De Sprankel - Stiens ‘In hiele rare dei’
It Finster - Workum ‘Mei juf mear muzyk’
De Mienskip - Buitenpost ‘Do hearst der by!’
It Klimmerblêd - Sint Nicolaasga ‘Dyn talint is ús gelok’

De scholen strijden om de Karin de Jong wisselbokaal. Verder is er een bronzen, zilveren en gouden microfoon voor de nummers, 3, 2 en 1. Een aantal scholen heeft er dit jaar voor gekozen om mee te doen met een zelfgeschreven nummer. Voor die scholen is er een tekstprijs. De juryleden voor de tekstprijs zijn Sytse Broersma en Jurjen van der Meer, beide tekstschrijvers. De tekstprijs wordt bekend gemaakt in de finale.

Noot voor de redactie / uitnodiging voor de pers:
Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân.

(Advertentie)