Finale Liet 2015 in Noardewyn Live

15 sep 2015 - 12:31

Op vrijdag 18 september bij Omrop Fryslân

Noardewyn Live heeft aankomende vrijdag een speciale uitzending. De finale van Liet 2015, het jaarlijkse festival voor Friese muziek heeft haar eigen podium in Noardewyn Live. Van 13.00 tot 16.00 uur zullen de finalisten hun lied laten horen op Omrop Fryslân Radio en Televisie. Uiteraard is dit alles ook op het internet en de Omrop-app te volgen.

De uitzending staat volledig in het teken van het 25-jarig bestaan van de Stichting Liet ’91 die elk jaar het Friese songfestival organiseert. Daarom zal er ook voldoende aandacht zijn voor de geschiedenis en de toekomst van Liet in het programma.

Het bestuur heeft een tijd aan een vernieuwend concept gewerkt, waarin ook naar de wijze van presenteren werd gekeken. Dat heeft ook met zich meegebracht dat er dit jaar voor gekozen is om de finale te verschuiven naar september én om het in Noardewyn Live te houden. Aan het einde van het programma zal de winnaar bekend worden gemaakt door de vakjury. De winnaar is verzekerd van een finaleplek in Liet Internationaal dat dit jaar in Udine (Italië) plaatsvindt.

In de uitzending zal er veel aandacht voor de finalisten zijn waarbij zij de mogelijkheid krijgen om zichzelf te presenteren. Eén van de finalisten, Jetz, heeft zichzelf teruggetrokken uit de strijd om de winnaar van Liet 2015 te worden. De finale om wie op 11 september in Italië mag optreden op Suns Europe (Liet Internationaal) gaat nog tussen negen finalisten. Willem de Vries verzorgt op vrijdag 18 september samen met Yvonne Bleize (voorzitter Stichting Liet ’91) de presentatie van de finale.

De finalisten:
Jantsje Procee – Foar de Stilte
Marit & Nigel – Libbenstier
Twa Span – Bliuw hjir
Anno Nu! – Foarút
Kreas – Sintsje
Marrit de Vries – Myn heitelân
Nocht – Dyn wrâld
Tjitte – Rûntsje rinne
Ynte Hettema – Kuierje troch de stêd fan myn jeugd

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)