Fiel de Nacht met ons mee

08 des 2016 - 15:30

Hoe beleven mensen de nacht als ze van ‘s avonds tot de volgende ochtend wakker blijven? Wat voor gedachten, gesprekken en gevoelens levert dat op? Dat is het uitgangspunt van het programma Fiel de Nacht. Presentator Bart Kingma praat met bijzondere Friezen over hun leven en drijfveren op een van de duisterste plekken van Vlieland. Vanaf tweede kerstdag is het programma in vijf afleveringen te zien op televisie.

Directeur van Arriva Anne Hettinga, architecte Nynke-Rixt Jukema, zanger Jack Bottleneck, schrijfster en activiste Aggie van der Meer en oud-gedeputeerde van Fryslân Jannewietske de Vries deden hun verhaal aan Bart. Dat zorgde voor prachtige gesprekken en bijzondere momenten, met uitzicht over het Wad.

Zo vertelt Jannewietske de Vries over hoe het haar is vergaan toen ze de provinciale statenverkiezingen verloor en een vervolg van haar gedeputeerdeschap daarna door andere partijen werd geblokkeerd. “Vooral dat laatste heeft mij het meeste pijn gedaan, de wijze waarop dat is gegaan”, vertelt de politica, die ook uit de doeken doet hoe ze tot haar idee van Culturele Hoofdstad kwam en nu kijkt naar de plannen voor CH 2018.

Fiel de Nacht werd in juni via een livestream op Finsteropfryslan.frl uitgezonden. Hier was te volgen hoe Bart en zijn gasten de nachten doorbrachten. Van elke nacht is nu een compacte uitzending gemaakt, die worden uitgezonden tussen Kerst en oud en nieuw, een periode die bij uitstek geschikt is voor goede gesprekken.

Fiel de Nacht:
Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 december om 17.20 uur op Omrop Fryslân.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876.

(Advertentie)