Fiel de Nacht

13 jun 2016 - 13:51

Hoe zou jij je mooiste nacht willen doorbrengen? Dat is het uitgangspunt van het nieuwe livestream-programma Fiel de Nacht, waarin presentator Bart Kingma elke nacht een gast ontvangt. Ergens in de ‘middle-of-nowhere’ van Vlieland zullen Bart en zijn gast tot elkaar veroordeeld zijn en brengen ze de nacht met elkaar door. Het programma loopt van zondag 19 tot en met donderdag 23 juni.

Van 21.00 uur ‘s avonds tot 6.00 uur ‘s morgens worden er diepgaande gesprekken gevoerd, wordt er gedronken, gewandeld, gegeten; alles wat er maar wordt bedacht op het moment. De gasten zullen ook zaken meenemen die kunnen bijdragen aan hen ‘ideale’ nacht. Via een livestream op Finsteropfryslan.nl is te volgen hoe Bart en zijn gasten de nacht doorbrengen, verder houdt hij ook een blog bij. De gasten zijn (op chronologische volgorde): directeur van Arriva Anne Hettinga, architecte Nynke-Rixt Jukema, zanger Jack Bottleneck, schrijfster en activiste Aggie van der Meer en oud-gedeputeerde van Fryslân Jannewietske de Vries.

De kracht van de nachtsessies komt later nog eens naar boven wanneer de opnamen worden samengevat tot compacte afleveringen. De afleveringen worden rond de kerst, bij uitstek de periode van donkere nachten en bezinning, uitgezonden op Omrop Fryslân Televisie.

Verder zal Remco de Vries in de week van 19 tot en met 23 juni als enige van het team overdag wakker zijn om een blog bij te houden met foto’s over de natuur op het eiland. Hij werkt daar aan het project: ‘Fiel de Dei’. Een documentaire over de natuur in de zomer en winter op Vlieland waar mens, beest en natuur elke dag ‘passanten’ zijn.

Kijk voor meer informatie en de blogs op Omropfryslan.nl.Fieldenacht. Finster op Fryslân is een online platform met als rode draad de thema’s en projecten van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018. Het platform is een initiatief van De Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad, GPTV en Omrop Fryslân en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie, tel: 058 299 78 76.

 

(Advertentie)