Feest met Bear Boeloe

09 apr 2015 - 11:25

Het televisieprogramma Bear Boeloe van Omrop Fryslân bestaat 20 jaar. Dat wordt van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 april gevierd met speciale uitzendingen en oranjekoek.

Het verjaardagsfeest van Bear Boeloe begint op woensdag 15 april met een dag vol speciale uitzendingen op Omrop Fryslân Radio, Televisie en Internet. Op de televisie is van ’s ochtends 7.00 tot ’s middags 17.00 uur een marathon-uitzending van Bear Boeloe-afleveringen te zien. Ek op de radio is er de hele dag aandacht voor Bear Boeloe met onder andere een Bear Boeloe-kwis, gesprekken met de makers en live verslag van Bear Boeloe’s activiteiten op deze dag.

De Friese beer trakteert deze dagen zijn kleine fans op een stukje oranjekoek. Kinderen kunnen bij bakkerijen in Friesland gratis een speciaal ‘Bear Boeloe-gebakje’ ophalen. Om het feest compleet te maken zijn de bakkerijen versierd met Bear Boeloe dingen. Kinderen kunnen ook meedoen aan een kleurwedstrijd van Bear Boeloe halen en met de beer op de foto. Kijk voor deelnemende bakkerijen op http://www.omropfryslan.nl/bearboeloe. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door bakkerscoöperatie Beko Nederland en de Friese ambachtelijke bakkers.

Bear Boeloe trapt de actie zelfs af op woensdag 15 april door op pad te gaan naar de vier Friese ziekenhuizen met een kinderafdeling. Omdat de kinderen die in het ziekenhuis liggen niet naar de bakker kunnen, brengt Bear Boeloe een gebakje bij hen langs. Van dat avontuur wordt de hele dag verslag gedaan op radio en internet.

Meer informatie over het feest van Bear Boeloe is te vinden op de speciale website http://www.omropfryslan.nl/bearboeloe. Op dinsdag 14 april schuift programmamaker Feije van der Meer ook aan in het televisieprogramma Bynt om terug te kijken op 20 jaar Bear Boeloe en meer te vertellen over de actiedagen.

Het kinderprogramma Bear Boeloe wordt sinds 1995 gemaakt voor kinderen door tekenaresse en schrijfster Helena de Boer met de stemmen van Leny Dijkstra en Feije van der Meer. De regie is in handen van Feije van der Meer. Het jubileum van het programma wordt naast de speciale actiedagen ook gevierd met nieuwe afleveringen (sinds 13 januari op televisie) en een Bear Boeloe-tentoonstelling in het gebouw van Omrop Fryslân (vanaf mei). Afleveringen van Bear Boeloe en andere kinderprogramma’s van Omrop Fryslân zijn ook te bekijken op http://www.skoal.tv/.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

Pers is van harte welkom bij het bezoek van Bear Boeloe aan de ziekenhuizen of deelnemende bakkers. Omdat er niet veel mensen tegelijk op de kinderafdeling mogen komen, moet dit afgestemd worden met de ziekenhuizen. Wilt u erbij zijn, neem dan contact met ons op via bovenstaand telefoonnummer om de mogelijkheden en tijden te bespreken.

(advertinsje)