Faderpaard live bij Omrop Fryslân

22 des 2016 - 15:29

Meer dan 25.000 bezoekers uit 30 landen komen tussen 12 en 14 januari naar Fryslân voor het jaarlijkse hengstenevenement: Faderpaard van De Koninklijke Vereniging ‘Het Friesch Paarden-Stamboek’ (KFPS). Op vrijdag 13 januari is het concert Friesian Proms te zien en op zaterdag 14 januari is vanaf 8.30 de Hynstekeuring live te volgen op televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app.

De jaarlijkse hengstenkeuring van de KFPS is bedoeld als selectie voor jonge hengsten en keuring van de goedgekeurde KFPS-stamboekhengsten. Bij de beelden van de hengstenkeuring op zaterdag wordt live commentaar gegeven door presentator Gerrit de Boer van Omrop Fryslân en deskundige Henk Dijkstra. Het commentaar wordt afgewisseld met interviews. Voor buitenlandse kijkers is de uitzending op internet te volgen met Engels of Duits commentaar. Naast de keuringen zijn er showrubrieken te zien, maar het hoogtepunt van de dag is ieder jaar de benoeming van de ‘Kampioen stamboekhengst’. Aan het einde van de middag wordt bekend wie de kampioen van 2017 is.

Op 12 en 13 januari hebben tientallen Friese paarden een glanzende hoofdrol in het muzikale showprogramma Friesian Proms. Ze delen de piste met zanger Xander de Buisonjé, musicalster Joke de Kruijf, het populaire trio O’G3NE en het muzikale comische duo Stenzel & Kivits. Omrop Fryslân zendt Friesian Proms op vrijdag 13 januari vanaf 20.30 uur live uit op televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app.

Omrop Fryslân is alle drie dagen te vinden bij Faderpaard. Hier is te zien wat de Omrop allemaal heeft gemaakt over het Friese paard. Meer informatie over alles wat Omrop Fryslân rondom het Friese paard doet is te vinden op: Omropfryslan.nl/faderpaard.

Friesian Proms en Hengstenkeuring Live
Vrijdag 13 januari vanaf 20.30 uur de Friesian Proms en zaterdag 14 januari vanaf 8.30 uur de hengstenkeuring op televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app.
De hoogtepunten van de Hengstenkeuring worden op zondag 15 januari om 13.00 en 15.00 uur herhaald in een twee uur durende uitzending.

Kijkers kunnen reageren via sms: 06 20 499 199 en twitter: #HK17. Meer informatie over het programma van de Hengstenkeuring en Friesian Proms is te vinden op www.faderpaard.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876 en met Marijke Akkerman van KFPS: 06 122 89 683.

(Advertentie)