Eneco Tour 2015 live op Omrop Fryslân

07 aug 2015 - 14:14

Op maandag 10 augustus

De eerste etappe van de Eneco Tour 2015 vindt dit jaar plaats in Fryslân. Op maandag 10 augustus starten de wielrenners in Bolsward waarna zij 183,5 kilometer door Fryslân fietsen. Omrop Fryslân zendt de etappe vanaf 15.00 uur live uit.

Sinds 2005 wordt jaarlijks de Eneco Tour verreden door België en Nederland. Deze UCI Worldtour wedstrijd bestaat uit zeven ritten met de finish op de Muur van Geraardsbergen in België. Dit jaar zijn de start en finish van de eerste etappe in Bolsward. Bij de rit door Fryslân komen de wielrenners onder andere bij Franeker, Harlingen, Sloten, IJlst, Starum, Hindeloopen en Workum langs. Het is negen jaar geleden dat de Eneco Tour voor het laatst door Fryslân ging. Toen won Tom Boonen de rit.

Op zondag 9 augustus is de ploegenpresentatie van de Eneco Tour in Bolsward. Omrop Fryslân maakt daar reportages van voor de nieuwsprogramma’s ‘Hjoed’ en ‘Fryslân fan ‘e moarn’. Op maandag 10 augustus zendt Omrop Fryslân de etappe door Fryslân vanaf 15.00 uur live uit op televisie. De uitzending is ook te volgen op internet en de app van Omrop Fryslân. Het commentaar bij de beelden wordt verzorgd door Koos Wieling en Andries Bakker. Ook op de radio wordt verslag gedaan van de etappe door Fryslân.

Eerste etappe Eneco Tour 2015:
Op maandag 10 augustus vanaf 15:00 uur op radio, televisie, internet en de Omrop-app. Meer informatie over de Eneco Tour: http://www.touretappe.nl/eneco-tour-2015/.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876.

(advertinsje)