Dreamen foar Fryslân

11 feb 2015 - 14:42

Wat is uw droom voor Fryslân? Die vraag legt Omrop Fryslân voor aan de inwoners van de provincie in de aanloop naar Statenverkiezingen en de Waterschaps-verkiezingen. Vanaf 11 februari reizen de ‘dreamefangers’ van Omrop Fryslân met de ‘dreamauto’ door Fryslân om zoveel mogelijk dromen te vangen.

Zonder dromen is er geen toekomst. Daarom worden de wensen van Friezen verzameld en na de verkiezingen aangeboden aan de politici. Een van de dromen zou zomaar de toekomst van de provincie kunnen meebepalen. Met het thema ‘Dreamen foar Fryslân’ worden bekende- en onbekende Friezen opgeroepen om hun ideaalbeelden van Fryslân te delen.

Bij de Waterschapsverkiezingen komen de dromen ook terug. Onderweg door de provincie worden op zondag 15 maart ook de (water)dromen van Friezen verzameld. Die zondag staat Omrop Fryslân de hele dag stil bij de Waterschapsverkiezingen. De mobile studio verhuist naar de zeedijk bij het Woudagemaal in Lemmer voor de speciale uitzending: ‘In dei op it wetter’.

Omrop Fryslân werkt samen met de Leeuwarder Courant onder de naam ‘Fryslân Kiest’. Zo wordt er op 17 maart een lijsttrekkersdebat georganiseerd. In een live-uitzending vanuit het provinciehuis gaan de partijen met elkaar in debat over de belangrijke thema’s bij deze verkiezingen. En iedere werkdag van 2 tot en met 16 maart staat een lijsttrekker centraal.
’s Morgens met een portret in de krant en ‘s avonds op de radio in een gesprek van een uur met René Koster.

Op de verkiezingsdag zelf staan de verkiezingen de hele dag centraal bij Omrop Fryslân. Met de opkomstcijfers, de stemming bij de stembureaus en ’s avonds een verkiezingsuitzending met de laatste uitslagen. Op 19 maart is er op de radio uitgebreid aandacht voor de verkiezingsuitslagen. ’s Avonds blikt Omrop Fryslân in een extra uitzending terug op de verkiezingen met de winnaars en de verliezers.

Alles over de verkiezingen en Dreamen foar Fryslân is te vinden via de speciale site: www.omropfryslan.nl/ferkiezings. Natuurlijk zijn daar na de verkiezingen ook de uitslagen te bekijken.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876 / 06 14 23 98 34.

(advertinsje)