Documentaire Jokelyn Tienstra bij Omrop Fryslân

10 des 2015 - 15:14

Fryslân DOK op zondag 20 december

De eerdere Friese kaatsster en handbalster Jokelyn Tienstra is dinsdag 8 december in haar Duitse woonplaats Xanten overleden aan de gevolgen van een hersentumor. In verband met haar overlijden herhaalt Omrop Fryslân haar documentaire ‘Oer de grins’. Daarmee komt de herhaling van ‘De pracht van de macht’ en ‘Dûnsje mei de tiid’ te vervallen.

Jokelyn Tienstra was één van de beste kaatsters en handbalkeepsters van ons land ooit. Ze leefde en werkte jarenlang met een hersentumor. Fryslân DOK kwam in 2013, in samenwerking met de Hersenstichting, met een tweeluik over handbalster en kaatster Jokelyn Tienstra. Dit tweeluik wordt nu herhaald op Omrop Fryslân Televisie en NPO 2.

Oer de grins
Het gebeurde allemaal op 29 juli 2008 op de snelweg richting het Duitse Emmerich. Een oplettende vrachtwagenchauffeur handelt razendsnel als hij een personenwagen naast zich opmerkt. Vanuit zijn cabine ziet hij een jonge vrouw met haar hoofd op het stuur liggen terwijl het gaspedaal stevig wordt ingetrapt. Hij ruikt onraad. Met zijn enorme gevaarte gaat de trucker schuin achter de vierwieler rijden en blokkeert zo het andere verkeer. Hij laat de stuurloze auto uitrijden die langzaam maar zeker tot stilstand komt. Niet veel later wordt de duizelige Jokelyn Tienstra uit dat voertuig getild. In Fryslân DOK een uitgebreid interview met deze bijzondere vrouw.

Fryslân DOK: Oer de grins – deel 1 en 2
Zondag 20 december is om 17.00 uur en daarna vanaf 18.10 uur Oer de grins – deel 1 en 2 afwisselend te zien op Omrop Fryslân Televisie. Op zaterdag 19 december is Oer de grins – deel 1 ook te zien om 15.35 uur op NPO 2. Zaterdag 26 december om 15.35 uur en zondag 27 december om 12.25 uur is Oer de grins – deel 2 te zien op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 78 76.

(advertinsje)