Dit zijn de finalisten van het Sjongfestival 2018

21 jun 2018 - 10:01

Wie wordt dit jaar de winnaar van het Sjongfestival? Vrijdag 29 juni komen we dat te weten, want dan wordt de grote finale gehouden. Dit jaar is alles anders dan normaal, groter en met nieuwe elementen. Zo wordt de finale gehouden op het Wilhelminaplein in Leeuwarden en hebben de scholen de tekst van hun liet zelf geschreven. De finale begint om 14.30 uur op het podium van CityProms.

In de finale staan 6 basisscholen uit Friesland. Die scholen hebben de audities doorstaan en mogen vrijdag 29 juni strijden om de winst.

De Kogge Drylts 'Kom mar by ús'
Eben Haëzer Dokkum 'It liet fan groep 7'
De Frissel Drachtster Kompenije 'Freonskip boppe'
Simon Havingaschool Snits 'De leukste klas van de school'
De Bonkelder Wytmarsum 'Ea sil ik gean'
De Mienskip Bûtenpost 'De Mienskip'

De deskundige jury bestaat uit zangeres en zangcoach Janneke Brakels, zanger Wiebe Kaspers en zangeres Nynke Laverman. De finale wordt gepresenteerd door Raynaud Ritsma en Geartsje de Vries. Raynaud is bekend van het schooltelevisieprogramma Tsjek van Omrop Fryslân. Geartsje is bekend als presentatrice bij Omrop Fryslân.

De scholen strijden, net als voorgaande jaren, om de Karin de Jong wisselbokaal. Verder is er een bronzen, zilveren en gouden microfoon voor de nummers, 3, 2 en 1. De opdracht aan de scholen was dit jaar om een eigen tekst te schrijven. Voor de school met de mooiste tekst is er een tekstprijs. Wie die prijs heeft gewonnen, wordt bekend gemaakt in de finale.

Noot voor de redactie/uitnodiging voor de pers:
Wij nodigen u van harte uit om op vrijdag 29 juni de finale bij te wonen op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. De repetities beginnen om 12.30 uur en de finale om 14.30 uur.

Wij stellen het op prijs als u vooraf aan ons doorgeeft of u op de uitnodiging ingaat. Aanmelden kan (het liefst uiterlijk op donderdag 28 juni) bij de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân, tel. 058 299 78 60 / 06 31 59 02 12 of via mk@omropfryslan.nl.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân.

(advertinsje)