Deze herfstvakantie: Wike fan de Fryske top 100

14 okt 2015 - 08:19

Van 19 t/m 24 oktober bij Omrop Fryslân

Vertrouwde elementen in de herfstvakantie, maar wel met een nieuw randje. Van maandag 19 t/m zaterdag 24 oktober is het de ‘Wike fan de Fryske top 100’ bij Omrop Fryslân: extra Friese hits, extra Friese optredens en extra kans op mooie prijzen. Anders dan voorgaande jaren is dat er niet meer de hele week alleen maar Friese muziek wordt gedraaid. En nog meer vernieuwing dit jaar: stemmen kan nu ook met de Omrop-app!

In de Wike fan de Fryske top 100 is het officiele startmoment van de Fryske top 100. Maandag 19 oktober opent Iris Kroes de stembus. Mensen kunnen evenals andere jaren weer stemmen op hun favoriete Friese hit via www.frysketop100.nl. Maar het wordt nog makkelijker, stemmen kan dit jaar namelijk ook via de Omrop-app.

De Friese muziek is niet alleen op de radio te horen, maar ook live in sommige huiskamers. Via kommardel.nl kunnen mensen zich opgeven voor een huiskamerconcert van Wiebe Kaspers, De Kast, Grytz & Grize, Weima & Van der Werf of Vangrail. ’s Avonds is er in het televisieprogramma Bynt een compilatie te zien van de huiskamerconcerten.

Natuurlijk vallen er ook mooie prijzen te winnen in de Wike fan de Fryske top 100. In het radiospelletje ‘Wit de hit’ wordt de tekst van het ene liedje op de muziek van een ander nummer gezet. Deelnemers moeten titel en artiest van beide hits doorgeven. Mensen met het goede antwoord maken kans op een exclusieve Omrop Fryslân koptelefoon.

Zaterdag 24 oktober, de laatste dag van de Wike fan de Fryske top 100, wordt op radio, televisie en internet feestelijk afgesloten met optredens in ‘Sneon yn Fryslân’. Presentator Wim Brons rijdt door de provincie met Friese artiesten Gurbe Douwstra en de Doelleazen. Zij treden op in Sneek, Heerenveen en Drachten, tegelijk worden er stemmen voor de Fryske top 100 ingezameld in een grote stembus.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(advertinsje)