Derbyweekend bij Omrop Fryslân

26 jan 2016 - 15:24

Voor de tweede keer dit seizoen is het tijd voor dé voetbalwedstrijd van Friesland: de Friese derby. In een kolkend en bruisend Cambuurstadion neemt het geel blauw van SC Cambuur het zondag 31 januari op tegen het blauw wit van SC Heerenveen. Omrop Fryslân is daarbij en doet live verslag van de Friese derby. Ook de dagen voor de derby is er ruim aandacht voor de spannende wedstrijd.

Voor de zesde keer na de promotie van SC Cambuur naar de Eredivisie staan de clubs tegenover elkaar. In november 2015 werd het 2-0 voor de Feansters maar aanstaande zondag ligt alles nog open. Om 14.30 uur mag SC Cambuur in eigen stadion revanche nemen.

Vrijdag 29 januari staat het televisieprogramma Bynt helemaal in het teken van de Friese derby. In het speciale ‘Derby kafee’ wordt met verschillende voetbalkenners vooruit gekeken op de wedstrijd. Onder anderen sportjournalist Frits Barend en groot SC Heerenveen-fan Hans Anker schuiven aan. Ook voetballer Lucas Bijker komt langs, hij weet als geen ander hoe erg de derby speelt. Hij maakte dit seizoen namenlijk de pikante overstap van SC Cambuur naar SC Heerenveen. Verder aan tafel Foeke Booy, hij komt oorspronkelijk uit Leeuwarden en was onder andere trainer bij FC Utrecht en Go Ahead Eagles. Bynt Sport met het Derby kafee is er vanaf 17.20 uur en daarna ieder uur op Omrop Fryslân Televisie.

Zondag 31 januari doet Omrop Fryslân live verslag van de wedstrijd op de radio. Voor en na de wedstrijd houdt verslaggever Arjen de Boer interviews met mensen van beide clubs. Vanaf 14.30 uur is de wedstrijd te volgen, het commentaar wordt verzorgd door Geert van Tuinen en Roelof de Vries. ’s Avonds in Hjoed een samenvatting van de wedstrijd met reacties van beide ploegen.

Alles over de Friese derby:
Vrijdag 29 januari om 17.20 uur, het Derby kafee van Bynt Sport op Omrop Fryslân Televisie en online. Zondag 31 januari live verslag van de Friese derby vanaf 13.00 uur op radio, internet en de Omrop-app.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876.

(advertinsje)