De verkiezingsuitslag live bij Omrop Fryslân en RTV NOF

05 nov 2018 - 14:32

Van de prognoses en de eerste uitslagen tot en met de analyses en reacties. Met het programma Fryslân Kiest brengen Omrop Fryslân en RTV NOF woensdag 21 november iedereen als eerste op de hoogte over de herindelingsverkiezingen in Noardeast-Fryslân. Daarnaast is het lijsttrekkersdebat in Dokkum live te volgen bij beide omroepen.

Lijstrekkersdebat Dokkum

In Fryslân gaat het voor aankomende herindeling om verkiezingen in 3 gemeenten: Dongeradeel, Kollumerland c.a. Ferwerderadiel. Deze gemeentes gaan vanaf 1 januari op in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân. Voor de kiezers wordt op maandag 19 november een lijsttrekkersdebat gehouden in de IJsherberg in Dokkum. Dit slotdebat is een van de laatste momenten voor de partijen om kiezers voor zich te winnen. Het debat is te volgen in een livestream op Omropfryslan.nl, de Omrop-app en via radio, televisie en online bij RTV NOF.

De uitslagenavond

De uitslagenavond van 'Fryslân Kiest' is bij Omrop Fryslân vanaf 20.00 uur op radio en via de livestream op internet te volgen en om 22.00 uur ook op televisie. Bij RTV NOF begint de uitslagenavond op elk kanaal om 20.00 uur. De presentatie van de uitzending uit de IJsherberg in Dokkum is in handen van Jan Dirk de Haan en Andries Bakker. Zij ontvangen gasten en schakelen live met verslaggevers René Koster (Omrop Fryslân) en Bouke Koning (RTV NOF) die de herindelingsgemeenten bezoeken. Daarnaast helpen de vrijwilligers van de streekomroep RTV NOF bij de technische realisatie.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)