De Stormruiter en het Frysk Sjongers Gala

17 des 2018 - 14:30

De feestdagenprogrammering bij Omrop Fryslân

In de kerstvakantie zijn bij Omrop Fryslân meerdere bijzondere programma's te zien. Zo is de populaire theatervoorstelling De Stormruiter deze kerstdagen in twee delen te zien en kunnen mensen op 27 en 28 december genieten van het Frysk Sjongers Gala.

De Stormruiter was met zo'n 100.000 bezoekers een van de populairste voorstellingen van LF2018. Voor de registratie van De Stormruiter werden acht camera's in de theaterarena geplaatst. Met uiteindelijk 16 opnamebanden begon daarna de 'monstermontageklus'. Het resultaat is deze kerstdagen in twee delen te zien bij Omrop Fryslân: eerste kerstdag vanaf 17.00 uur en tweede kerstdag vanaf 18.15 uur.

Het Frysk Sjongers Gala is weer terug bij Omrop Fryslân op televisie. Het muziekfeest waar het Friese lied centraal staat heeft dit jaar als thema 'multicultureel'. Gevoelige liederen, de echte meezingers, oud en nieuw werk in een verrassend jasje. De artiesten in deze editie van het Frysk Sjongers Gala zijn Griet Wiersma, Piter Wilkens, Anneke Douma, Gurbe Douwstra, Basile Maneka, Denise Rivera. Andries de Vries, Ineke Dijkstra, Marjo de Bruin en Di Gojim. Meeswingen kan in twee delen op donderdag 27 en vrijdag 28 december vanaf 17.15 uur.

En meer
Maandag 24 december: It geheim fan de Deelen
Maandag 31 december: Fryske top 100
Dinsdag 1 januari: It bêste fan LF2018
Woensdag 2 januari: It bêste fan Hea!
Donderdag 3 en vrijdag 4 januari: Ronald Smink, Out of the box (cabaret)

Kijk voor de volledige programmering of informatie over programma's op Omropfryslan.nl/tv. Ook op radio worden rond de feestdagen veel speciale programma's uitgezonden. Kijk hiervoor op Omropfryslan.nl/radio.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)