‘De Stim fan’, de verkiezingen bij Omrop Fryslân

03 feb 2017 - 16:06

Heel Nederland mag op 15 maart weer naar de stembus. In de aanloop naar de verkiezingen komt Omrop Fryslân met de verkiezingsserie ‘De Stim fan’, het Noordelijk Lijsttrekkersdebat en speciale uitzendingen van ‘Buro de Vries’.

De Stim fan
Iedereen in Fryslân heeft een stem bij de Tweede Kamerverkiezingen en vanaf 8 februari zijn deze stemmen te horen op Omrop Fryslân in de speciale verkiezingsserie ‘De Stim fan’. Omrop Fryslân wil weten wat er onder de Friezen leeft en verslaggevers gaan op pad om de meningen te peilen. Wat vinden zij van wat er allemaal gebeurt in Nederland?

Vanaf 8 februari op de radio in het programma ‘Fryslân fan ‘e moarn’, op televisie in Fryslân Hjoed en op Omropfryslan.nl/ferkiezings.

Noordelijk Lijsttrekkersdebat
Omrop Fryslân opent, in samenwerking met RTV Noord, RTV Drenthe en het ‘Samenwerkingsverband Noord-Nederland’, de verkiezingsperiode op woensdag 8 februari met het Noordelijk Lijsttrekkersdebat. Bijna alle grote landelijke partijen doen mee aan het debat. De presentatie van het debat ligt in handen van Ferry Mingelen, Remy van Mannekes (RTV Noord) en Eric Ennema (Omrop Fryslân).

Het Noordelijke Lijsttrekkersdebat is op woensdag 8 februari vanaf 14.30 uur te zien op televisie. Het debat wordt herhaald op dezelfde dag om 18.40, 20.40 en 22.40 uur.

Buro de Vries
Zondag 12 maart houdt Buro de Vries van 11.00 tot 13.00 uur een verkiezingsdebat met Friese kandidaat-Kamerleden. Het programma is dan ook live te volgen bij Omrop Fryslân op televisie. De presentatie is in handen van Simone Scheffer en René Koster. Onder anderen Jacques Monasch (Nieuwe Wegen), Jan Dijkgraaf (GeenPeil), Harry van der Molen (CDA) en Max Aardema (PVV) gaan met elkaar in debat. Vanaf 19 febrewaris elke zondag van 11.00 tot 13.00 uur in het programma ‘De Stimwizer’ te horen, waarin met bekende Friezen stemwijzers worden ingevuld. Dat wordt gedaan met onder anderen: skûtsjeschipper Douwe Visser, zangeres Griet Wiersma en ondernemer Jaap Kingma.

Naast deze speciale verkiezingsprogramma’s besteedt Omrop Fryslân in It Polytburo en de diverse actualiteitenprogramma’s op radio en tv uitgebreid aandacht aan de verkiezingen. Op de verkiezingsdag zelf, woensdag 15 maart, doet Omrop Fryslân na het sluiten van de stembussen, live verslag op Omropfryslan.nl. Op donderdag 16 maart zijn alle uitslagen en analyses te horen in de actualiteitenprogramma’s op de radio en in Fryslân Hjoed op televisie.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876 of met Sybren Terpstra, eindredacteur Omrop Fryslân: 06 120 704 52

(Advertentie)