De Simmer yn Fryslân-loop live bij Omrop Fryslân

11 sep 2015 - 09:28

Zondag 13 september, vanuit Burgum

Meer dan 150 deelnemers staan komende zondag aan de start van de Simmer yn Fryslân-loop in Burgum. Omrop Fryslân volgt de hardlopers, live op radio, televisie en internet.

De Simmer yn Fryslân-loop is het slotstuk van het dertien weken durende hardloopprogramma Fit mei Femke van Omrop Fryslân. In 36 podcasts, ingesproken door Femke de Walle en met zorgvuldig uitgekozen muziek kon iedereen gratis meetrainen om hun conditie te verbeteren om zo’n 30 minuten achtereen te kunnen rennen, wat neerkomt op zo’n 5 kilometer.

De Simmer yn Fryslân-loop is 5 kilometer lang en onderdeel van de BurgumRun, die op dezelfde dag een parcours heeft liggen voor de deelnemers die 10 en 16 kilometer willen rennen. Ook is er een kids-run van 2,5 kilometer. Het hele spektakel is live te volgen van 11.00 tot 16.00 uur op Omrop Fryslân radio, televisie en internet.

Een cameraman die de hardlopers op de motor volgt is onderdeel van het programma. De cameraman zal onder andere filmen hoe Femke de Walle zelf de loop volbrengt. Om 15.30 uur worden er een aantal prijzen uitgereikt door Syb van der Ploeg.

Een compilatie van de dag wordt op televisie uitgezonden om 17.20 uur. Vanaf 18.40 uur wordt de compilatie ieder uur herhaald. Het programma is ook te volgen via de livestream op de Omrop-app.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)