De opening van de Elfstedenhal: live in Bynt

09 nov 2015 - 15:59

Vanaf 17.20 uur op Omrop Fryslân Televisie

Het ijs is klaar, de schaatsen scherp, woensdag 11 november is het zover: de officiële opening van de Elfstedenhal in Leeuwarden. Omrop Fryslân is bij deze feestelijke gebeurtenis met een speciale uitzending van het programma Bynt, live vanuit de nieuwe Elfstedenhal.

De nieuwe ijshal van Leeuwarden is al sinds zaterdag 26 september open voor publiek, maar nu wordt de Elfstedenhal officieël geopend. Presentator Arjen de Boer praat in de uitzending met gasten Johan van der Kooi (directeur van de Elfstedenhal), Wiebe Wieling (voorzitter van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden) en Jan Roelof Kruithof (schaatser en eerste toerrijder die over de finish kwam in 1997).

Roelof Lousma doet verslag vanaf de (ijs)vloer. Hij praat onder andere met het bouwbedrijf over het innovatieve karakter van de Elfstedenhal en met Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent. Verder is een reportage te zien over de historie van de Leeuwarder ijshal. En natuurlijk mist het verhaal van Wim Weenk (de nummer laatst van de Elfstedentocht van 1997) niet, hij doet de officiële opening van de Elfstedenhal.

De opening van de Elfstedenhal:
Woensdag 11 november vanaf 17.20 uur op Omrop Fryslân Televisie. De live-uitzending is ook online te volgen via de www.omropfryslan.nl en de Omrop-app. De uitzending wordt vanaf 18.30 uur elk uur herhaald op Omrop Fryslân Televisie.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)