De Omrop op de camping en Festivette

26 aug 2015 - 15:32

De hele zomer was Omrop Fryslân te vinden op verschillende Friese campings en festivals met de programma’s ‘De Omrop op de camping’ en ‘Festivette’. Daar is dan ook volop bij gefilmd. Vanaf maandag 31 augustus zijn drie afleveringen met de mooiste campingverhalen te zien op televisie. Daarna is op donderdag en vrijdag het programma Festivette te zien, waarin festivalgangers in een estafette elkaars festival uitproberen.

De Omrop op de camping
Deze zomer hebben zeven verschillende radioverslaggevers een week op een Friese camping gestaan. Elke dag werd er verslag gedaan op de radio en op social media met filmpjes en foto’s. In deze zeven weken zijn mooie verhalen en beelden verzameld. Zo werd er een compleet recreatieteam in het water gegooid en waagden Brabantse toeristen zich aan een echte Friese sport: fierljeppen. Maar ook de liefde, zuipen en schipbreukelingen komen aan bod. Welke mensen komen op de Friese campings, wat zijn hun verhalen, hoe vermaken ze zich en wie zorgen ervoor dat ze zich vermaken? Het is allemaal te zien in de drie afleveringen van De Omrop op de camping.

De Omrop op de camping is van maandag 31 augustus tot en met woensdag 2 september om 17.20 uur en daarna vanaf 18.30 uur ieder uur te zien op Omrop Fryslân Televisie.

Festivette
Het programma Festivette heeft de afgelopen maanden op social media laten zien hoe rijk Fryslân is aan festivals en subculturen. Voor, op en na de festivals werd verslag gedaan op Instagram, Facebook en Twitter met foto’s en filmpjes. In de twee televisie-afleveringen van Festivette gaan vier diehard festivalgangers in een estafette van feest met elkaar op pad. Alle festivalgangers laten aan een liefhebber van een heel ander festival zien waarom hun eigen festival zo ‘vet’ is. Zouden ze elkaars festival maar niks vinden of wordt het juist een mooie ervaring?

In de eerste aflevering gaat ‘Metalhead’ Melle met Paulus naar het zeilfestival van Sneek: De Sneekweek. Waarna Melle op zijn beurt ‘psychedelic’ Elisabeth omtovert tot ‘Metalchick’. De tweede aflevering speelt zich af op het festival Imaginarium waar ‘zeilkakker’ Paulus rondloopt in de ‘fantasywereld’ van Signe-Sanne, die daarna in trance raakt op het Psy-Fi festival van Elisabeth.

Festivette is op donderdag 3 en vrijdag 4 september om 17.20 uur en daarna vanaf 18.30 uur ieder uur te zien op Omrop Fryslân Televisie.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876.

(advertinsje)