De Koers gaat van start!

27 nov 2015 - 15:27

Vanaf dinsdag 1 december

Wielrennen, trainen en de concurrenten voor blijven. De wereld van het wielrennen is niet altijd makkelijk, zo blijkt in de nieuwe jeugddramaserie ‘De Koers’ van Omrop Fryslân. Op dinsdag 1 december is het startschot van de nieuwe serie. De serie is vanaf dan te bekijken op omropfryslan.nl/dekoers, de Omrop-app en Edufrysk. De Koers wordt vanaf maandag 4 januari ook uitgezonden op Omrop Fryslân Televisie. In de serie acteren bekende acteurs en nieuw talent.

Sieger en Paulus zijn getalenteerde wielrenners. Beide zitten ze in team ‘Wâldwrotters’ waar zij en hun ploegmaten getraind worden door Bauke. Sieger staat voor een belangrijke keuze nu hij op het punt staat om een profcontract te bemachtigen. Want hoe hard moet je zijn om de top te halen? Eigenlijk zou de 17-jarige Sieger nog net een tandje moeten bijschakelen om de concurrent voor te blijven. Zijn coach zet hem onder druk. En dan is er ook nog Marije, zijn vriendin die eigenlijk geen zin heeft in verkering met een fanatiek trainingsbeest. Wanneer er een ernstig ongeluk gebeurt met Remco, het broertje van Marije, moet Sieger in korte tijd alles op alles zetten om Remco te helpen. Kan hij Marije weer voor zich winnen, de vriendschap met zijn fietsmaten herstellen en zijn doel bereiken, het profcontract?

Sieger – Gespeeld door aanstormend talent Romke Gabe Draaijer uit Leeuwarden
Paulus – Jörgen Scholtens uit Leeuwarden (bekend van Onderweg Naar Morgen)
Trainer Bauke – Marcel Faber (bekend van o.a. Dankert en Dankert en GTST)
Marije – Lotta Sophie Bakker uit Amsterdam
Remco – Wieger Meulenbroek uit Sneek
Jeppe – Rick Douwsma uit Wijnjewoude
Tjitske, moeder van Sieger – Hilda van der Meulen uit Oudeschoot (bekend van verscheidene Hollywood producties).

De Koers is geregisseerd door Halbe Piter Claus en geschreven door Bart Kingma. Kingma is ook de schrijver van het boek ‘De deikoersen fan Remco’, dat het verhaal vertelt van Remco na zijn ongeluk en dus aanhaakt op de serie. ‘De deikoersen van Remco’ is speciaal voor het ‘LêsNo’ project geschreven. LêsNo is een project om Fries lezen aantrekkelijk te maken voor jongeren in het voortgezet onderwijs.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)