De Frissel wint Sjongfestival 2018

29 jun 2018 - 14:08

Na een spannende finale is De Frissel uit Drachtstercompagnie de winnaar van het Sjongfestival 2018 geworden. Zij wonnen vrijdagmiddag 29 juni het Sjongfestival met het liedje 'Freonskip boppe'. De jury was erg te spreken over het optreden van de school: "Er valt te horen dat er veel aan muziek wordt gedaan op de school. Een goed kleurenpalet aan muziek, met rap en rock." De Kogge uit IJlst won de tekstprijs, de prijs voor het best zelfgeschreven nummer.

De winnende school ging naast de gouden microfoon, naar huis met de wisselbokaal: de 'Karin de Jong-prijs'. De tweede prijs ging naar De Kogge uit IJlst en de derde plaats naar Eben Haëzer uit Dokkum. Ook over die twee scholen was de jury erg te spreken.

De opdracht aan de scholen was dit jaar om een eigen tekst te schrijven. Voor De Kogge uit IJlst was er de tekstprijs omdat zij volgens de jury de beste tekst hadden geschreven. Ze waren erg enthousiast over de tekst van het liedje 'Kom mar by ús'.

Het Sjongfestival was dit jaar wat anders dan normaal, groter en met nieuwe elementen. Zo werd de finale gehouden op het podium van CityProms op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Zes scholen uit heel Fryslân hebben opgetreden voor de professionele jury die bestond uit: Janneke Brakels, Wiebe Kaspers en Nynke Laverman. De presentatie lag in handen van Raynaud Ritsma en Geartsje de Vries.

Het Sjongfestival wordt georganiseerd door Cedin, Afûk, Keunstwurk en Omrop Fryslân en wordt een keer in de twee jaar gehouden.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876 of 06 31 59 02 12.

(advertinsje)