De Fietselfstedentocht op Omrop Fryslân

10 Mei 2016 - 14:41

Al meer dan honderd jaar starten er op Pinkstermaandag veel fanatieke fietsers aan de Fietselfstedentocht. Omrop Fryslân volgt de fietsers in hun 235 kilometer lange tocht van Bolsward tot Bolsward. De hele dag wordt verslag gedaan van de tocht op alle media van Omrop Fryslân. ’s Avonds zendt Omrop Fryslân een speciaal programma over de fietsdag uit.

’s Morgens doet verslaggeefster Lennie Bronsveld live verslag van de tocht vanuit Dokkum wanneer de deelnemers nog ‘vers’ zijn. ‘s Middags om 13.00 uur neemt Joline Dalstra het stokje van haar over en doet verslag van het fietsevenement in Sloten. Zij praat met de fietsers, kijkt bij de stempelpost en vraagt reacties van het publiek. Verder gaat verslaggever Jan Durk de Haan de hele provincie door om in de verschillende steden het evenement te verslaan.

Niet alleen op de radio wordt verslag gedaan van de Fietselfstedentocht. Ook op Omrop Fryslân Televisie en via de website en Omrop-app zijn de hele dag live beelden te zien van de fietsers. Verder volgt Omrop Fryslân ook nog de Harlingers Bartele Boersma en Jellie Tichelaar die meedoen op de tandem. Op de tandem zit een camera, zo zijn zij de hele dag te volgen.

Zoals in de voorgaande jaren is er ook dit jaar een speciale televisie-uitzending vanuit Bolsward. Vanaf 18.20 uur kijkt presentator Roelof Lousma bij de finish hoe de fietsers aankomen en hoe het met hen gesteld is. Zijn ze kapot of kunnen ze nog wel een rondje? Naast de verslaggeving zijn er ook reportages te zien van verschillende deelnemers.

Mensen kunnen op Pinkstermaandag ook sms’en, whatsappen en twitteren naar de Omrop. De ingezonden berichten komen ’s middags voorbij op televisie. Sms’en en whatsappen kan naar 06-20499199 en twitteren kan via #fyts11.

Fietselfstedentocht op maandag 16 mei 2016:
Radio              : van 08.00 tot 18.00 uur op Omrop Fryslân Radio, 92.2 FM
Online             : van 08.00 tot 18.00 uur via de app en omropfryslan.nl
Televisie         : van 08.00 tot 18.00 uur op Omrop Fryslân Televisie. De avonduitzending bij de finish in Bolsward met hoogtepunten van de dag is te zien vanaf 18.20 uur.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 78 76.

(Advertentie)