De Fietselfstedentocht live bij Omrop Fryslân

24 Mei 2017 - 07:40

Pinkstermaandag is de dag van de Fietselfstedentocht, de dag dat honderden fanatieke fietsers van stad naar stad fietsen. Omrop Fryslân volgt die fietsers in hun 235 kilometer lange tocht van Bolsward tot Bolsward. De hele dag wordt verslag gedaan op alle media van Omrop Fryslân. ’s Avonds zendt Omrop Fryslân vanaf 18.20 uur een speciaal programma over de fietsdag uit op televisie.

De hele dag doet Omrop Fryslân verslag van het fietsevenement op radio en televisie. ’s Ochtends eerst vanuit Dokkum wanneer de deelnemers nog ‘vers’ zijn. ‘s Middags kijkt Omrop Fryslân bij de stempelpost in Oudemirdum. Daar wordt gesproken met de fietsers en reacties gevraagd van het publiek. Verder is er een rijdende verslaggever op pad om in de verschillende steden het evenement te verslaan.

Op televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app zijn de hele dag live beelden te zien van de fietsers. Nieuw dit jaar is dat Omrop Fryslân een fietsende verslaggever heeft. Simone Scheffer fietst zelf de Elfstedentocht mee op de tandem en doet ondertussen verslag van het evenement op radio en televisie. Wat komt ze onderweg tegen en hoeveel pijn doen haar eigen voeten? Haar tocht is te volgen op televisie en Omropfryslan.nl via de webcam die bevestigd is op de tandem.   

Ook dit jaar is er een speciale televisie-uitzending vanuit Bolsward. Vanaf 18.20 uur kijkt presentator Roelof Lousma bij de finish hoe de fietsers aankomen en hoe het met hen is gesteld. Naast de verslaggeving zijn er ook reportages te zien van verschillende deelnemers.

Iedereen kan op Pinkstermaandag sms’en, whatsappen en twitteren naar de Omrop. De ingezonden berichten komen voorbij op televisie. Sms’en en whatsappen kan naar 06-20499199 en twitteren kan via #fyts11.

Fietselfstedentocht op maandag 5 juni 2017:
Radio              : van 08.00 tot 22.00 uur op 92.2 FM
Online             : de hele dag via Omropfryslan.nl en de Omrop-app
Televisie         : van 08.00 tot 18.00 uur. De avonduitzending bij de finish in Bolsward met hoogtepunten van de dag is te zien vanaf 18.20 uur.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 78 76.

Image icon Download fyts11.jpg (10.26 MB)
(Advertentie)