Dagelijks nieuwsblok van Omrop Fryslân op NPO 2

25 mrt 2019 - 10:48

Drie regionale omroepen, waaronder Omrop Fryslân, en de NPO beginnen 1 april met een proef met een regioblok. Daarbij is in hun regio een 5 minuten durend regiojournaal te zien is op NPO 2. Na het NOS Journaal van 18.00 uur zal in Fryslân 'Kijk op Fryslân' te zien zijn. Een programma met regionaal nieuws uit Fryslân, gemaakt door Omrop Fryslân. Daarmee is een kort overzicht van het Friese nieuws ook iedere werkdag op de landelijke zender te zien.

Met de regiovensters brengen we regionale journalistiek nog dichter bij een groter publiek. In 'Kijk op Fryslân' is in Fryslân een korte versie te zien van het Friese nieuws. Meer nieuws en achtergronden zijn te zien in het programma Fryslân Hjoed, op televisie bij Omrop Fryslân.

In Fryslân is de pilot vooralsnog alleen te zien bij mensen die Ziggo of Kabel Noord hebben. Kijkers van andere distributeurs krijgen op dat moment een samenvatting van het regionieuws uit het hele land te zien. Naast Omrop Fryslân doen ook Omroep Gelderland en RTV Rijnmond mee aan de proef. Het gaat om een samenwerking tussen NPO, RPO en een aantal kabelmaatschappijen.

Na drie maanden wordt de proef geëvalueerd. Daarbij wordt ook de mening van de kijker gevraagd. Het invoeren van een regionaal nieuwsvenster staat vermeld in het regeerakkoord van het kabinet Rutte III. Meer informatie is te vinden op over.npo.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)