Caviarace terug bij Omrop Fryslân

06 sep 2017 - 13:16

De legendarische caviarace, uit een televisieprogramma met Fred Oster van 40 jaar geleden, keert in nieuwe vorm terug bij Omrop Fryslân. Vanaf vrijdag 8 september voorspellen cavia’s elke week de voetbalwedstrijden van Heerenveen en Cambuur in Fryslân Hjoed.

Cavia’s hebben in de televisiewereld hun voorspellende gaven goed bewezen. Van 1973 tot 1983 speelden cavia’s de hoofdrol in het finalespel van AVRO’s Wie-kent-kwis mei Fred Oster. Het nieuwe programmaonderdeel met cavia’s van Fryslân Hjoed is gebaseerd op dit spelletje.   

Alle cavia’s hebben een naam van een bekend Fries, zoals Foppe de Haan, Piet Paulusma en Eelke Lok. Een speler van de voetbalclub kiest een van de cavia’s. Dan worden de cavia’s losgelaten in de bak. In de bak zitten allemaal vakjes met een einstand erboven. Het vakje waar de cavia van de club inloopt is de eindstand van de wedstrijd. Jan Arendz is de quizmaster van het spelletje.

Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker van Omrop Fryslân heeft wel getwijfeld over de inzet van cavia’s in een live-televisieprogramma: “Ik maakte me in eerste instantie zorgen over het welzijn van de dieren. Maar mij is door experts verzekerd dat een beetje stres niet zoveel kwaad kan voor de beestjes. Ik ben blij dat wij de caviarace weer terugbrengen op televisie.”

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Kommunikaasje van Omrop Fryslân: 058 – 299 7876.

(advertinsje)