Bosk, hoe ver ga jij om iemand te helpen?

17 nov 2016 - 14:01

Vanaf 25 november

Iemand anders proberen te helpen en daardoor zelf in de problemen komen. In de nieuwe jeugddramaserie ‘Bosk’ van Omrop Fryslân komt de vijftienjarige Justus in het bos een verwilderde man tegen en probeert hem te helpen. Maar zijn goede bedoelingen lopen uit op een grote strijd. De serie is vanaf vrijdag 25 november zien op Omropfryslan.nl/bosk en later ook op televisie. In de serie acteren bekende acteurs en jonge nieuwe talenten.

Justus brengt zijn vakantie door bij zijn oom en tante op hun kampeerboerderij bij het bos. Als hij op een dag verdwaalt in het bos, komt hij een verwilderde man met een wond tegen. Justus besluit de man, een ex-militair, te helpen. Maar dat is niet zo simpel als het lijkt. Tijdens het helpen van de man krijgt hij te maken met verschillende belangen.

De serie wordt gemaakt voor de eerste klassen van het voortgezet onderwijs en is te zien op Omropfryslan.nl/bosk. Bosk is geregisseerd door Halbe Piter Claus en geschreven door Willem Schoorstra en Bart Kingma. Op 25 december wordt Bosk als film uitgezonden op Omrop Fryslân Televisie en vanaf 9 januari als serie.

Justus – Jeen Buitenga uit Lemmer
Marrit – Myrka van der Wal uit Kollumerzwaag
Retze – Poal Cairo uit Amsterdam (bekend van o.a. GTST en Celblok H)
Oom – Jan Arendz uit Wytgaard (speelde in meerdere theaterproducties)
Tante – Nynke Heeg uit Wijnjewoude (speelde in meerdere producties van Tryater)
Oosterbaan – Wybe Koldijk uit Katlijk (bekend van Baas boppe Baas en Dankert & Dankert)
Ronald – Menno Onnes uit Harlingen
Moeder – Lysbeth Welling uit Burgum

De serie maakt, samen met het boek ‘Wês net bang’, deel uit van het ‘LêsNo’ project, waarbij het doel is om Fries lezen aantrekkelijk te maken voor jongeren in het voortgezet onderwijs. Het project is op initiatief van het Platfoarm Lêsbefoardering Frysk tot stand gekomen en is een samenwerking van Bibliotheekservice Fryslân, Cedin, Afûk, Omrop Fryslân en Tresoar.

Bosk:
Online: vanaf 25 november op Omropfryslan.nl/bosk. 
Film: op 25 december om 15.30 uur.
Serie: vanaf 9 januari elke maandagen vanaf 18.45 uur op Omrop Fryslân Televisie.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(Advertentie)