Bevallingsprimeur Tjongerschans bij Omrop Fryslân te zien

30 aug 2018 - 11:17

Moeder haalt zelf baby uit haar buik in pakkende beelden

In het programma Fryslân Hjoed van Omrop Fryslân zijn op dinsdag 4 september de nog nooit eerder vertoonde beelden van een bijzondere keizersnede in ziekenhuis Tjongerschans te zien. Moeder Eva Aarts uit Wolvega mocht tijdens de keizersnede zelf haar baby uit haar buik tillen en vertelt daarover bij Omrop Fryslân.

Eva Aarts en gynaecoloog Clasien van der Houwen schuiven bij presentator Roelof Lousma aan in het programma Fryslân Hjoed en kijken terug op deze onvergetelijke ervaring. Hoe heeft moeder dit alles meegemaakt? En is zo'n bevalling in de toekomst ook mogelijk voor iedereen met een geplande keizersnede? In de uitzending is een ontroerende video van deze unieke geboorte te zien.

De uitzending is 4 september om 17.00 uur te zien bij Omrop Fryslân op televisie en wordt daarna elk uur herhaald. De aflevering is na afloop terug te kijken op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app.

Noot voor de redactie:
Foto: Eva Aarts tijdens de keizersnede te zien. Rechten: Nicolien Sijtsema.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876 of met Tjongerschans: 0513 658 116 / communicatie@tjongerschans.nl

(advertinsje)